Ρετσίνα ΓεωργιάδηΤο κουβάρι της ιστορίας μας αρχίζει να ξετυλίγεται αρχές τις δεκαετίας του ΄70. Ο Μιχάλης Γεωργιάδης, όντας ανήσυχο και δραστήριο πνεύμα , αποφασίζει, σε συνέχεια της πορείας του πατέρα του που είχε εργοστάσιο εμφιάλωσης αναψυκτικών, να ξεκινήσει την προσωπική του διαδρομή με την ίδρυση της εταιρίας ¨ΡΕΤΣΙΝΑ ΜΙΧΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ¨. Οραματίζεται και δημιουργεί το διάσημο σε όλους πλέον πράσινο καραφάκι. Γρήγορα γίνεται ιδιαίτερα αγαπητό και αρχίζει να κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού σε όλη την χώρα.

"Το 1990 ιδρύει το πρώτο ιδιόκτητο εργοστάσιο οινοποίησης και εμφιάλωσης στην Περαία Θεσσαλονίκης."

 

 

Αρχές του 2000 η ρετσίνα Μιχάλη Γεωργιάδη επεκτείνεται εκ νέου προκειμένου να ανταπεξέλθει στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών. Ιδρύεται το ιδιόκτητο εργοστάσιο στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, χωρητικότητας 3.000.000 lt κρασιού και πλέον καθιερώνεται ως ένα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία του κλάδου.

Το όραμα του Μιχάλη Γεωργιάδη όμως δε σταματά εκεί . Με πάθος και μεράκι αναζητά διαρκώς να εμπλουτίσει την γκάμα των προϊόντων του με κρασιά από τις καλύτερες ποικιλίες της χώρας θέλοντας να ανταποκριθεί στην αγάπη των Ελλήνων για το ποιοτικά άρτιο και οικονομικό προσιτό κρασί. Ο συνδυασμός αυτός γεννά την ¨ΚΡΑΣΟΣΤΑΛΙΑ¨ , σε λευκό ,κόκκινο, και ροζέ.

Η αγορά επεκτείνεται και ο Μιχάλης Γεωργιάδης με τους γιους του Αντώνη και Κώστα κάνει άλλο ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Το 2013 εγκαινιάζει καινούργια ,υπερσύγχρονη μονάδα οινοποίησης και εμφιάλωσης 5000τ.μ στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Η εταιρία επανδρώνεται με εξειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό και επενδύει σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας , με δυνατότητα εμφιάλωσης 100.000 φιαλών ημερησίως. Έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά, διασφαλίζοντας ότι το τελικό προϊόν ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα και στις απαιτήσεις της αγοράς.

Η εταιρία ¨Μ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΒΕΕ¨ συνεχίζει την ανοδική της πορεία και επεκτείνει την εξαγωγική της δραστηριότητα σε χώρες όπως η Γερμανία , η Αυστρία, η Ολλανδία, η Κύπρος, η Τσεχία και η Ελβετία.